Дъщерната фирма на Toyota в Русия възобнови директните доставки на резервни

...
Дъщерната фирма на Toyota в Русия възобнови директните доставки на резервни
Коментари Харесай

Най-големият автомобилостроител в света възобнови доставките си на резервни части в Русия

Дъщерната компания на Toyota в Русия възобнови директните доставки на аварийни елементи за страната, научи " Известия ". Уточнява се, че въпросните аварийни елементи не попадат под наказания. Така най-голямата в света автомобилостроителна компания стана първата измежду сектора, която направи този ход - както се е схванало в този момент - това е станало в края на предходната година.

Освен това, Toyota разреши на дилърите си да вършат успореден импорт на авточасти. Това стана ясно по време на правосъдни процедури на Toyota с организацията Обществена потребителска самодейност (ОПИ) и пазарния регулатор " Роспотребнадзор ".

ОПИ заведе дело против Toyota Motor (производител в Руската федерация и снабдител на артикули на Toyota и Lexus) при започване на юни предходната година, а " Роспотребнадзор " се причисли към него. Общественици и публични лица желаеха да се съблюдават правата на потребителите и да се възобновят доставките на аварийни елементи за Руската федерация.

През март 2022 година японският производител на коли сви работата си в Русия. Това стана поради комерсиалните ограничавания, наложени от западните страни по отношение на Русия, както и поради зародилите съществени логистични проблеми. Това се показва в писмо на компанията до комерсиалните й сътрудници, което тя е показала в съда и с което се срещна " Известия ", написа изданието.

Компанията отбелязва в писмото, че подхваща всички вероятни ограничения за подкрепяне на работата на дилърската мрежа и отбрана на ползите на съветските консуматори. В съда Toyota Motor удостовери, че е почнала независим импорт на авточасти в края на 2022 година и даде митнически заявления като доказателство, удостоверяват за " Известия " от ОПИ.

В тази връзка ръководителят на ОПИ разяснява, че " дейностите на Toyota Motor в действителност удостоверяват, че филиалите на задгранични автомобилни производители в Русия в действителност имат справедливи благоприятни условия да подсигуряват правата на потребителите, посредством директни доставки и успореден импорт ".
 Toyota регистрира спад на продажбите и облагата
Toyota регистрира спад на продажбите и облагата

Компанията към момента чака да продаде 10,7 млн. автомобила за година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР